U in de wijk

Nieuws van binnenuit!

Bewoners van Kanaleneiland, Overvecht, Zuilen en Ondiep & Leidsche Rijn doen zelf verslag van ontwikkelingen en gebeurtenissen in hun wijk. Ze doen dat onder professionele begeleiding.
Iedere wijk heeft zijn eigen programma dat wekelijks te zien is op UStad,
de lokale zender van RTV Utrecht.
U in de Wijk laat een duidelijk ander geluid horen dan de gevestigde media: kleinschaliger,
met meer oog voor positieve ontwikkelingen en meer oog voor de mensen die de wijk vormen.


uidproducties.jpg
 

Wie zijn wij?
U in de Wijk Producties  is een film - en televisieproductie huis in Utrecht. Opgericht om samen met bewoners en organisaties in de wijken, wijktelevisie te maken.

Daarnaast produceren wij ook opdrachtfilms en documentaires.
Producties met een sociaal-maatschappelijk karakter zijn onze specialiteit.

 

Wat doen wij?
Wij maken wijktelevisie voor de wijken Kanaleneiland, Leidsche Rijn, Ondiep, Overvecht en Zuilen. Wekelijks doen bewoners verslag van de ontwikkelingen en gebeurtenissen in hun wijk. Nieuws met oog voor positieve ontwikkelingen en de mensen die de wijk vormen.

Onze verslaggevers en cameramensen zijn allemaal vrijwilligers. Zij doen hun werk onder begeleiding van ervaren tv-makers.


Videoproducties in opdracht
Naast het maken van wijktelevisie bieden wij videoproducties op maat en verzorgen wij verschillende activiteiten op het gebied van wijkmedia.

U in de Wijk Producties werkt voor of samen met organisaties die bewoners van Utrechtse wijken bereiken. Hierdoor ontstaan nieuwe mogelijkheden om met wijkbewoners te communiceren.

 
 
 

Hoe werken wij?
U in de Wijk is georganiseerd als stichting. De uitzendingen voor wijktelevisie worden voor een gedeelte gesubsidieerd via de wijkbureau`s en door het maken van opdrachtfilms. 

De inkomsten van de opdrachtfilms komen geheel ten goede aan de productie van de wijktelevisie.

 
 
 

Waar zijn wij te zien?
Iedere wijk heeft zijn eigen programma dat wekelijks te zien is op UStad - het Stadskanaal van de stad Utrecht.

U in de Wijk Overvecht-dinsdag 18:10 uur

U in de Wijk Kanaleneiland-woensdag 18:10 uur

U in de Wijk Zuilen-vrijdag 18:10 uur

U in de Wijk Leidsche Rijn-zaterdag 08:10 uur

OndiepTV-zondag rond 18:10 uur

De uitzendingen zijn ook live te zien via internet op de site van RTV Utrecht . Eerdere uitzendingen zijn terug te zien via Uitzending gemist of onze eigen YouTube kanalen.

Samenwerkingsprojecten
De hoofdactiviteit van U in de Wijk Producties is het realiseren van samenwerkingsprojecten met een organisatie die in de wijk actief is. Die projecten worden uitgevoerd volgens het concept van U in de Wijk: bewoners maken onder professionele begeleiding items over relevante onderwerpen in hun wijk en zorgen daarmee op een natuurlijke manier voor aandacht voor onderwerpen die ook voor de samenwerkingspartner van belang is.

De samenwerkingspartner betaalt mee aan de items voor U in de Wijk en krijgt daar structurele aandacht voor terug. Zo kan via U in de Wijk over een langere periode aandacht worden besteed aan een relevant thema op een manier die bewoners direct aanspreekt.De items hebben een groot bereik door uitzending op UStad en plaatsing op internet.

Voorbeelden van samenwerkingsprojecten:
U in de Wijk heeft een serie gemaakt over Veiligheid in de Wijk.

Er is een serie gemaakt en uitgezonden bij U in de Wijk Overvecht tijdens de campagne Overvecht Drinkt Water! In opdracht van Jongeren op Gezond Gewicht een serie over het maken van gezonde keuzes bij U in de Wijk Kanaleneiland.

In de aanloop van het wijkenweekend van de Vrede van Utrecht zijn er diverse items gemaakt en uitgezonden bij U in de Wijk. Ook heeft U in de Wijk Producties meegewerkt aan een liveshow voor Vrede in de Buurt TV tijdens het wijkenweekend van de Vrede van Utrecht.

In samenwerking met bibliotheken uit de buurt is er met kinderen een rap clip gemaakt.

Ook is er een film gemaakt van de Muziekroute in Overvecht en het slotconcert in de Rode Doos.


Externe Opdrachtgevers
U in de Wijk Producties maakt ook wijkgerichte producties die niet bestemd zijn voor uitzending. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een serie televisie-items om te werken volgens specifieke wensen van de samenwerkingspartner. Een informatieve serie over duurzaamheid is bijvoorbeeld met wat extra opnamen om te bouwen tot een serie instructiefilms.

Zo is van een serie over honderd jaar Werkspoor, die uitgezonden is bij U in de Wijk Zuilen een documentaire gemaakt van twintig minuten.

U in de Wijk Producties levert ook producties die helemaal los staan van de tv-uitzendingen. Denk aan voorlichtingsfilms, verslaglegging van bijeenkomsten, bedrijfsfilms en videoboodschappen.

Zo heeft U in de Wijk Producties een reportage gemaakt in opdracht van de BRU over de vernieuwing van de trambaan van Centraal Station naar de meubelboulevard in Kanaleneiland en zijn er films gemaakt over de nieuwe U-OV.

Ook zijn er videoboodschappen gemaakt in opdracht van Mitros en volgen we de verbouwing van het Boekhoven Boschcomplex in de binnenstad van Utrecht.

Ook landelijk heeft U in de Wijk Producties opdrachten uitgevoerd voor o.a.de LSA, gericht op buurtparticipatie.


Training
Het verzorgen van trainingen en workshops behoort ook tot de mogelijkheden. Een workshop kan aangepast worden aan uw wensen. Het team achter U in de Wijk Producties heeft ruime educatieve ervaring in allerlei aspecten van televisie maken, zoals camerawerk, monteren, presentatie en interviewen. Een workshop op de basisschool, in het verzorgingshuis of in uw bedrijf? Het kan allemaal, in overleg met u organiseren we een workshop die toegepast is op de doelgroep.


Contact
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die U in de Wijk Producties biedt?
Neem dan contact op met Erica Littooij. Per telefoon 06 30 09 62 09 of per mail via het formulier hieronder of naar info@uindewijk.nl


Mede mogelijk gemaakt door

Logo-initiatievenfonds-transparant.gif
RTV-Utrecht.gif
mitros_logo.gif

© U in de Wijk Producties